Nr. 28/ Op de walletjes van rijstvelden

Hoe meer we richting het noorden van Vietnam hopte, hoe mooier dit land werd. Al staan de Vietnamezen niet bekend om hun gezelligheid, als je even terugblikt in de geschiedenis weet je snel waarom. Maar gaandeweg kregen we meer respect voor deze mensen met hun gewoontes en natuurlijk de lekkere eetcultuur.

Voor we Noord-Vietnam afschuimde hielden we nog halt in midden-Vietnam, aan het nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng. Hier bevind zich het oudste karstgebergte van Azië en spectaculaire grotten, zelfs de grootste grot ter wereld (voor deze grot, waar een wolkenkrabber in past moet je wel €3000!? betalen). Voor ons geen georganiseerd duur tripje, dus huurden we weer een lelijke scooter zodat we op eigen houtje door dit tropisch regenwoud konden cruisen.
Op 2 dagen hebben we verschillende grotten bezocht, degene die ons het meest imponeerde was de ‘Paradise Cave’. De naam zegt al voldoende, eens binnen kom je in een sprookjesachtig decor terecht. De massieve houten trapconstructie begeleid je naar zalen waar gemakkelijk een kerk in zou passen. Volledig omgeven door enorme stalactieten, stalagmieten en ondergronds water liet dit een enorme indruk na.

Helemaal in het noordwesten van Vietnam bevindt zich het mooie Sapa. Het stadje zelf zegt weinig, Vietnamezen houden van bouwwerken en dat leek hier niet anders te zijn. 10 kilometer verderop lag het lokale, rustig dorpje Ta Van, waar we in een zalig verblijf waren beland tussen de rijstvelden. Leuk detail, we kregen de ‘Jasmine’ kamer. Elke avond organiseren ze hier een ‘family dinner’ zodat je met andere gasten samen kan eten en nakeuvelen voor een gezellige avond.
De beste manier om de omgeving van Sapa te ontdekken is door op pad te gaan met een lokaal madammetje. Samen met Stephanie uit Nederland volgden we de jonge maar wijze Mi. Het werd een prachtige hike doorheen bos, langs rijstvelden en lokale dorpjes. Tussendoor vertelde Mi over de natuur, de samenleving en haar verboden liefde waar ze niet zomaar mee kon trouwen. De volgende dag besloten we met drietjes op pad te gaan zonder gids, dit liep bijna fout af. Al snel liepen we verkeerd en zaten we vast in een drassig rijstterras. Veel gegil en gelach later kwamen we al ne chance droog en wel op de eindbestemming aan.

Tot snel voor de laatste blog over Vietnam.
Tạm biệt!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.