Nr.27/ Onze start in Vietnam

Vanuit Cambodja zijn we naar het zuiden van Vietnam gevlogen, waar onze Vietnamese trip richting het noorden kon starten.

De eerste stop was de stad Ho Chi Minh, denk aan Bangkok maar 10x zo druk! We vermoeden dat het wereldrecord ‘aantal scooters per vierkante meter’ hier is gevestigd.
In het War Remnants Museum ontsnapte we even aan de drukte, een heel interessant museum over de oorlog in Vietnam. Aan de hand van foto’s, getuigenissen, wapens en andere voorwerpen wordt het aangrijpende oorlogsverhaal van enkele decennia geleden geschetst.
Hierna hadden we Ho Chi Minh wel gezien, dus boekte we een dagtrip naar de Mekong Delta. Het werd een opgezet toeristisch uitje waar we ons een wandelende portefeuille voelde. Trots lieten de Vietnamezen enkele alligators en stekelvarkens zien in dieronvriendelijke omstandigheden. We begrepen de associatie met de Mekong Delta niet en hier hadden we zeker niet voor betaald. Uiteindelijk werden we voor 20 minuten op een bootje gezet voor de perfecte foto, keek je teveel naar rechts of links dan zag je de vuiligheid, de plastic soep doorheen de rivier drijven.
Gedegoeteerd kwamen we terug aan in Ho Chi Minh, in ons verblijf. Eens op de kamer bleek de rioolgeur waar we telkens onwel van werden niet te zijn verdwenen, waardoor we besloten om direct van verblijf te veranderen. Na wat rond wandelen in de late avond vonden we een nieuw verblijf (met een heerlijk bad!) en konden we de voorbije dag laten bezinken.
Onze eerste dagen in Vietnam waren dus niet zoals verwacht, snel namen we contact op met onze travelbuddies en spraken we met z’n alle af in Mui Né.
Mui Né is een mooie strandbestemming, ideaal na de voorbije drukte. Samen met Flo&Lisa hebben we voornamelijk plat gelegen, een lekker drankje gedronken en ons favoriet reisspel Uno gespeeld. Tijdens één van de gezellige avonden in de hostel waagden we ons met vieren aan een spelavond. Voorspelbaar droogde Peter iedereen af met de limbo en won ik door om-ter-snelst-een-oreo- koekje-eten-zonder-handen. 🙂
Op naar de volgende bestemming met een Vietnamese slaapbus (een ervaring opzich), kwamen we aan in het gezellige stadje Hoi An. Eindelijk begrepen we waarom iedereen zo zot staat van dit land. Duizenden lampionnetjes, leuke winkels, gezellige barretjes en het lekkere streetfood, onze favoriet, bánh mì thịt! We verbleven enkele dagen in Hoi an en lieten bij een lokale kleermaker de perfecte pinterest outfit op maat maken, een aanrader! Hoi An heeft de leuke combinatie van stad en strand, na een fietsrit van een uurtje langs rijstvelden en palmbomen kan je relaxen van wat Sun&Salt, ver weg van de duizenden toeristen.
Voor we opnieuw op een slaapbus stapte voor de volgende bestemming sprongen we nog een dagje op een motoscooter naar de mooie Van-Hoi bergrit.
Tot snel voor ons vervolg in Vietnam.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.