Nr. 21/ Tourists of the Caribbean

Onze laatste dagen in Zuid-Amerika besloten we in stijl af te sluiten, een 6-daagse zeiltrip vanuit Cartagena (Colombia) richting Panama langs de San Blas eilanden met een catamaran. Klinkt zalig hé!?

De eerste 30 uur vaarde we in open zee, een hele ervaring wegens de krachtige wind en hoge golven, een goed excuus om plat te liggen en gewoon te genieten van moeder natuur.
In de vroege ochtend van dag drie ging de catamaran voor anker aan de San Blas eilanden, een archipel van 357 mini-eilanden voor de kust van Panama. P-R-A-C-H-T-I-G! Hel blauwe zee, witte stranden met palmbomen pal in de Caribische zee, picture perfect zoals in de boekskes.
De catamaran deelde we met 6 medereizigers (waaronder een super tof 60+ duo), een hond Sancho en de crew of liever gezegd jungle-crew. Over de gidsen, crews en kapiteinen van Zuid-Amerika kunnen we ondertussen een boek schrijven, geen normale mannen. Situaties met grote vraagtekens maar achteraf hilarische momenten om naar terug te kijken.
Vers gevangen kreeft smullen, boekje lezen, luieren in de netten van de catamaran, snorkelen, rumavondjes, in een zee-egel stappen,…,de zeiltrip voelde aan als een vakantietrip doorheen onze rondreis. Om dit avontuur nog mooier te maken werden we op de laatste zeildag vergezeld door enkele dolfijnen die een tijdje mee zwommen.
In Panama hadden we enkel tijd voor een snel bezoek aan Panama-city. Deze moderne grootstad heeft een mooi oud gedeelte en ligt vlak aan het Panamakanaal. De historie van dit kanaal dat door de mens is gemaakt is zeer indrukwekkend en zeker een bezoek waard.
Dit is onze laatste blog over Zuid-Amerika, in volgende blogs zal je ons zien verschijnen in Hawaï en Zuidoost-Azië.
Adiós hermosa Sudamérica!

2 gedachten over “Nr. 21/ Tourists of the Caribbean

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.