Nr.20/ Het binnenland van Colombia

Wanneer we dit schrijven zitten we in een vlieger richting Hawaï en kijken we achterom met gemengde gevoelens. Het hoofdstuk Zuid-Amerika is afgesloten. Wat nog komen moet zal ongetwijfeld top zijn, alleen laten we een stukje van ons hart achter in een groot continent dat bijna 4 maand onze thuishaven was.

Zuid-Amerika heeft ons op zoveel vlakken omver geblazen. In het begin van onze reis keken we enorm uit naar Azië maar gaandeweg zijn we verliefd geworden op Zuid-Amerika. Wat we allemaal hebben mogen waarnemen, de mensen die op ons pad zijn gekruisd, het mee-neuriën op reggaeton muziek, hablar español, de Inca-cultuur, de Andes, dulce de leche, de honden, gletsjers, palmbomen, teveel om op te noemen. Het reizen doorheen Zuid-Amerika heeft ons veel doen beseffen, nadenken en veranderd, als persoon en hoe we naar elkander kijken. We kunnen het alleen maar aanraden.
Onze laatste weekjes hebben extra genoten van al dit. We hebben enkele weken in het binnenland van Colombia vertoefd, wat leek op een volledig ander land. De diversiteit dat Zuid-Amerika blijft geven is de waanzin!
Onze eerste stop was in Medellin, jullie zullen dit voornamelijk kennen als de stad van de Pablo Escobar. Om eerlijk te zijn moesten we even wennen aan deze grootstad, het mist een bepaalde vibe. We verbleven in een appartementje waardoor we een hele week zelf konden koken en wassen, heel gek om na een lange tijd typische thuis gewoontes weer aan te voelen. Medellin is in de laatste decennia enorm getransformeerd, positief, al is er nog veel werk aan de winkel. We hebben met ‘Real City Tours’ één van de zovele amere wijken bezocht, heel absurd hoe het hier in de jaren ’70 en’ 80 aan toeging ten gevolge van de drugskartels.
Tijdens ons weekje in Medellin hebben we een daguitstap gemaakt naar het stadje Guatapé. Het kleurrijkste stadje dat je ooit zult zien omgeven door meren. Wat verderop staat ‘de rots’ van Guatapé, een granietkoepel in de Andes. Hier heeft men een zeer lelijke trap voorzien zodat we konden genieten van het panoramisch uitzicht.
Na Medellin besloten we om de koffiestreek van Colombia te ontdekken en boekte we een vliegticket richting Salento. Opstijgen middenin een grootstad met een propellervliegtuig, het was een zenuwslopende ervaring.
Aangekomen in het mooie stadje Salento dat een zalige vibe heeft, hebben we genoten van de omgeving en van de koffie koffie koffie! In deze streek van Colombia bevinden zich de hoogste palmbomen in de Cocoravallei. We zouden ons niet zijn als we dit niet zouden combineren met een sportieve activiteit. We stapte in de kofferbak van een jeep richting de vallei om daar de mega palmbomen te bewonderen, hierna sprongen we op de fiets voor een sunset downhill. Als verassing kwamen we in het stadje oude gekende tegen, een Duits koppel dat we hadden leren kennen in Bolivia. Samen de avond eindigen in de kelder van een lokaal cafeetje voor een spel Tejo, een spel waarbij je met stenen op kleine explosieven moet gooien, you only find this in Colombia!
Onze laatste dagen in Zuid-Amerika zijn we terug gevlogen naar Cartagena om ons voor te bereiden voor de 6-daagse zeiltrip richting Panama via de San Blas eilanden. We zullen al verklappen dat dit een heel avontuur was. Maar deze blog is al lang genoeg dus jullie zullen nog even moeten wachten.
Adios amigos!

2 gedachten over “Nr.20/ Het binnenland van Colombia

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.