Nr.18/ 2019 & 30

2019 & 30

Het nieuwe jaar kunnen starten in de kleurrijke straten van Cartagena (Colombia) klinkt gewoonweg al top en dat was het ook. Nieuwjaar heeft ons vaker niet thuis gehouden, tijdens vorige jaarwisselingen stonden we met ons voeten op een warm strand, in de koude sneeuw en nu in een bruisende stad.

In Cartagena komt iedereen met tafel, stoelen en muziek naar buiten om er één groot nieuwjaarsfeest van te maken. Salsa dansen onder de sterrenhemel en alles los schudden op de beats van reggaeton tot in de vroege uurtjes gegarandeerd.
Al na dag 1 voelen we een grote liefde voor dit nieuwe land, de warme Caribische invloed plus de Zuid-Amerikaanse cultuur die ons bijna 3 maand vertrouwd is, geeft ons een zalig thuisgevoel.
De stad Cartagena hebben we zoals andere steden ontdekt door te kuieren, eten&drinken, dansen, sporten en wat niet mocht ontbreken was de ontmoeting met Lisa en Flo uit Duitsland. Dit leuk koppel hebben we in Argentinië leren kennen en zij reizen ook doorheen Zuid-Amerika richting Azië, waardoor we regelmatig proberen af te spreken op andere plekjes in de wereld.
Verder op de planning van het nieuwe jaar stond er al snel een grote mijlpaal voor Peter, 30 worden! We hebben dit zeer relaxt gevierd op een mooi eiland, Isla Barú. Van de familie kregen we een hemelse massage cadeau en in de nacht zijn we gaan zwemmen tussen lichtgevend plankton, voor de rest was het bakken en braaien op een mooi strand. De ganse dag plat liggen bleek toch niets voor ons te zijn, dus sprongen we al snel op de kayak met een flesje rum en colaatjes (zero!) richting een baai met leuke partybeats. Terwijl 20’ers hier lagen te pronken met hun gehuurde jachten, was mijnen kapitein, de frisse dertiger aan het stoeven met zijn kayak en cuba libres. Tegen de avond werd er nog een romantisch diner voorzien op het strand, de verjaardag was een geslaagd plaatje.
Van het mooie eiland namen we afscheid en we trokken verder langs de caribische kust van Colombia, naar het bergstadje Minca. De weg naar hier is al een heel avontuur. Verkeers- en veiligheidsregels zijn hier niet prioriteit, met de backpack op de rug en plaatsnemen op een brommertje dat je dieper in de bergen brengt tot je verblijf is hier de normale gang van zaken. De death routh in Bolivia was er niets tegen. Eens aangekomen zonder accidenten werd Peter nog leuk onthaald met een grote verjaardagstaart. In Minca hebben we een lange en prachtige hike gemaakt in de jungle met wondermooie uitzichten, langs koffieplantages, door watervallen en hebben we in de grootste hangmat ter wereld gelegen.
Colombia, nos hemos enamorado y somos muy curiosos qué vendrán!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.